Використання антипригарних покриттів (тефлону) обговорюється вже багато років. Початково вважалося "нормою" використання тефлону в сковорідках, але все більше людей починають питати себе, що таке тефлон і чи шкідливо його використання. Останні дослідження підтвердили, що коли сковорідки з тефлоновим покриттям стають занадто гарячими через неправильне використання, вони випускають речовини, такі як PFOA та PFAS. Тому все більше людей відмовляються від використання антипригарного посуду, але яка є альтернатива?
Сталеві сковорідки
Сковорода із вуглецевої сталі – це в основному дуже простий продукт. Вона виготовлена з чистого заліза. Нова сталева сковорідка виглядає дуже стильно та природно, але з часом вона темнішає. Фактично, її потрібно загартувати перед використанням. Це також називається "гартуванням". Це абсолютно нескладно, але потребує зовсім трохи часу. Чорний шар, або патина, яка утворюється після гартування, функціонує як антипригарне покриття. Цей природний шар завжди працюватиме. Навіть якщо ви зіпсуєте його, ви зможете відновити "пошкодження". Просто почистіть сковорідку і знову прожарте її! Це означає, що вам потрібно починати спочатку, але це не складно. Сковорідку з тефлоновим покриттям після першого пошкодження можна викинути, і це прикро!
Основною перевагою сталевих сковорідок є те, що вони витримують дуже високі температури. Крім того, ви можете використовувати посуд зі сталі, не боячись пошкодження антипригарного покриття. Але це ще не все! Вони продаються за доволі вигідною ціною в порівнянні із іншими сковорідками.
Важливо після використання очищати сковорідку теплою водою, без використання мийних засобів. Після очищення її потрібно негайно висушити і, за необхідності, змастити олією, тому що сталь може почати ржавіти. Чому б не обрати сталеву сковорідку гарної якості? Наприклад французькі сковорідки De Buyer. Дуже доступні, екологічно чисті у використанні.
Чавунні сковорідки
Чавунна сковорідка це на все життя. Єдине, що може піти не так, - це падіння. Чавун нагрівається повільно, але довго зберігає свою температуру. Тепло також рівномірно розподіляється. Ще однією перевагою є те, що чавун витримує дуже високі температури.
Добре доглядайте за своєю чавунною сковорідкою. Як і сталеві сковорідки, чавунні потребують підготовки. Процес очищення такий самий. Дайте їй охолонути перед тим, як ставити під кран. Найкраще мити її вручну, без використання миючих засобів.
Якщо ви хочете всі переваги чавунної сковорідки, але не хочете займатися обслуговуванням? Якщо так, то емальовані чавунні сковорідки - це найкращий вибір.
Емальовані чавунні сковорідки
Оскільки вам потрібно доглядати за голим чавуном, його часто покривають емаллю. Просто кажучи, емаль - це тонкий шар запеченого скла. Таким чином, вона працює, так само як антипригарне покриття з тефлону, але без токсинів. Чистити сковорідку легко, а свіжі кольори емалі виглядають дивовижно.
Чудові сковорідки від таких брендів, як Le Creuset, Staub і Combekk, прослужать кілька поколінь.
Мідні сковорідки
Мідні сковорідки надзвичайно популярні серед професійних кухарів, які часто використовують їх для приготування соусів. Мідні сковорідки дивовижно зручні у використанні і виглядають дуже стильно. Крім того, мідь є одним із найкращих провідників тепла. Багато мідних сковорідок покриті шаром, наприклад, нержавіючої сталі всередині. Таким чином, сковорідка трохи менш чутлива до механічних пошкоджень і, наприклад, хімічних реакцій між міддю та кислотами їжі яку ви готуєте. У всіх випадках належний догляд за вашими сковорідками - це важливо.
Беручи до уваги ціну мідних сковорідок, ви хочете радіти їм ще багато років. Тому ми радимо вам не використовувати гострі предмети у мідній сковорідці. Ви можете очищати сковорідку гарячою водою та миючими засобами. Якщо залишки їжі важко видаляються, ви можете замочити сковорідку у воді на деякий час, щоб їжа відкисла, і її не довилось відшкрібати. Зовнішню поверхню можна обробити мідним полірувальним засобом, щоб вона сяяла як нова. Це в основному косметичний догляд. Але це того варте.
Перегляньте мідні сковорідки Prima Matera.
Ми розповіли про кілька варіантів. Який підійде вам найкраще, залежить від вашого бюджету і від того, і вашого часу на обслуговування сковорідок. Але не дозволяйте цьому зупинити вас. Ви вкладаєте гроші та час у ваше здоров'я, а ще жодна сковорідка не прожарить їжу так - як це зробить саме сталева улюбленця.