Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сталева сковорода De Buyer Carbone Plus
Сталева сковорода De Buyer з серії Carbone Plus - це особлива сковорода за дуже вигідною ціною в порівнянні з аналогами. Сковорода виготовлена з вуглецевої сталі. На перший погляд, це може здатися недоліком, але при ретельному використанні виявляється перевагою. Ця міцна та масивна сковорода не має антипригарного покриття, але при регулярному використанні утворюється "натуральний" шар антипригарного покриття.
Без штучного антипригарного покриття сковорода може бути піддана дуже високим температурам. Використання металевих лопаток, які можуть пошкодити антипригарне покриття, не є проблемою для цієї сковороди. Сталева сковорода De Buyer Carbone підходить для всіх видів плит, тому може використовуватися на індукційних плитах та в духовці. Сковорода має дуже міцну плоску ручку, яка твердо закріплена з корпусом сковороди. Зверніть увагу, що ручка нагрівається при довготривалому використанні, тому для запобігання опікам використовуйте рукавички. Очищення сковороди слід виконувати лише гарячою водою та щіткою.
Не використовуйте мийні засоби та не кладіть сковороду в посудомийну машину!
Ці сковорідки потребують особливого догляду, але при правильному використанні робота з ними - справжня насолода.
Підготовка нової сковорідки De Buyer Carbone Plus до роботи
Перед першим використанням сковороду слід "загартувати". Спочатку сковороду промийте під краном. За допомогою дуже гарячої води та щітки видаліть залишки виробничого мастила. Будь ласка, НЕ використовуйте мийні засоби! Потім добре витріть сковороду за допомогою кухонного рушника.
Далі налийте приблизно 1-2 мм. соняшникової олії в сковороду. Будь ласка, не використовуйте оливкову олію, вона не витримує високих температур. Розігрійте сковороду до високої температури, дайте олії трішки підгоріти (олія почне диміти). Вилийте олію і протріть сковороду кухонним рушником. Тепер в середині сковороди буде темніше, ніж зовні, утворилася патина. Цю патину слід дбайливо обробляти, оскільки вона забезпечує те, що страви все менше прилипають до сковороди, а сковорода менше схильна до корозії.
Рекомендується спочатку смажити у сковороді лише (червоне) м'ясо, поки не утвориться гарна патина. Після приблизно 10 процесів смаження утвориться достатня патина, щоб можна було смажити у сковороді також продукти, такі як, наприклад, яйця, без їх прилипання.
При смаженні/готуванні кислих продуктів, таких як лимон, помідори, біле вино, на патині можуть утворюватися світлі плями. Важливо, щоб потім сковороду знову загартували з додаванням олії.
Як доглядати та мити сковорідку із вуглецевої сталі
Після використання сковороду промийте гарячою водою, щоб видалити залишки їжі. Потім негайно витріть сковороду кухонним рушником, щоб запобігти появі іржі. Якщо є залишки жиру, їх можна видалити за допомогою губки. Не залишайте сковороду вологою, оскільки це сприяє появі іржі.
Для чищення сковороди: насипте у сковороду грубої морські солі та розігрійте протягом 1,5 хвилини на сильному вогні. Груба сіль видаляє запахи та залишки їжі. Потім промийте сковороду, витріть до сухості за допомогою кухонного рушника та трохи змастіть олією.
Зберігайте в сухому місці.